نخستین نشست راهبردی فناوران و صنعت بیمه

نشست راهبردی فناوران و صنعت بیمه در تاریخ ۲۴ اردیبهشت‌ماه با حضور چشمگیر مدیران عامل شرکت‌های بیمه‌ای، بیمه مرکزی، سندیکای بیمه‌گران، سازمان فناوری اطلاعات و شرکت‌های استارت‌آپی فعال در صنعت بیمه برگزار گردید.

سخنرانی‌های مدیران ارشد این صنعت در حوزه‌های مختلف به شرح زیر است:

در نخستین نشست راهبردی فناوران و صنعت بیمه، مجید خاک‌ور با اشاره به این‌که بشر در سه سال آینده معادل طول تاریخ بشر به تولید خواهد پرداخت که حجم اصلی این اختراعات و نوآوری‌ها باید با نوآوری‌ها منطبق باشد، افزود: نگاه صنعت بیمه به فناوری باید به سمتی برود که سرویس‌ها را به محل مشتری ببرد، نه اینکه مشتری را به دفاتر بیمه‌گذاران راهنمایی کند. او با تاکید بر این نکته که شرکت‌های بزرگ بیمه‌ای دنیا به مرحله بلوغ تکنولوژی و فناوری رسیده‌اند، بیان کرد: بیمه الکترونیکی در چند سال آینده از علاقمندی جدی شرکت‌های بیمه‌ای مبدل خواهد شد.

خاک‌ور با اشاره به پیشرفت سریع حوزه فناوری، گفت: با توجه به سرمایه‌گذاری عظیم در حوزه دیجیتالی باید به این پرسش پاسخ بدهیم که آیا صنعت بیمه می‌تواند خود را با این حجم از پیشرفت، منطبق کند. او با برشمردن سوابق و دستاوردهای شرکت فناوران اطلاعات خبره از سال ۱۳۸۳ تاکنون تصریح کرد: شعار ما این است که سرویس‌ها بدون هیچ اختلالی باید صورت بگیرد و نیازهای مشتریان با سرعت و حساسیت رفع شود. خاک‌ور مهم‌ترین هدف نشست راهبردی فناوران و صنعت بیمه را آشنایی دست‌اندرکاران صنعت و فناوری از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های یکدیگر دانست و افزود: توسعه یکپارچگی درون شرکتی، توسعه سامانه‌های مبتنی بر وب، توسعه اپلیکیشن‌های تلفن همراه و استانداردسازی از اهداف جدی ماست و اگر تعامل کافی بین دو صنعت صورت بگیرد، صنعت بیمه عرصه‌های نوینی را تجربه خواهد کرد.

 

 

علیپور، دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران، از شرکت‌های بیمه خواست که بیش‌از‌پیش با سرویس‌های نوین و قابلیت‌های فناوری آشنا شوند و در همین راستا افزود: بهره‌گیری از “آی‌تی” تنوع محصولات بیمه‌ای را به دنبال دارد و به همین خاطر شرکت‌ها باید قابلیت‌های تکنولوژی آی‌تی را بشناسند. در این صورت اطلاعات متمرکزی که صنعت بیمه ایجاد کرده با برنامه‌های فناورانه برای کاربران کاربردی‌تر خواهد شد.

علیپور با تاکید بر ضرورت انسجام اطلاعاتی صنعت بیمه به اصل چرخش اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: در این میان بحث تعاملات محیط صنعت یعنی نمایندگان، کارگزاران و ارزیابان خسارت و شبکه فروش مطرح است و فناوران باید تمامی این اطلاعات را یکپارچه کنند.

او برپایی این همایش از سوی “شرکت فناوران اطلاعات خبره” را گامی بلند برای تعامل مدیریت کاربردی آی‌تی و صنعت بیمه دانست و گفت: تکرار این قبیل نشست‌ها به درک متقابل بین دست‌اندرکاران منتج می‌شود که ثمره‌اش توسعه اقتصادی کشور است.

 

عبدالحمید ضرابی، مدیرعامل بیمه کارآفرین در نخستین نشست راهبردی فناوری و صنعت بیمه گفت: در سال‌های نخستین فعالیت دیجیتالی در شرکت‌های بیمه اشکالات بسیاری وجود داشت که خوشبختانه هم‌اکنون ضریب خطا به حداقل رسیده و با بهبود این وضعیت شاهد شرایط بهتری برای صنعت بیمه خواهیم بود.

مدیرعامل بیمه کارآفرین به ضرورت آشنایی کامل کاربران صنعت بیمه با فضای دیجیتال اشاره کرد و گفت: فضای رقابتی بین شرکت‌های فناوری که نرم‌افزارهای متناسب را در اختیار صنعت بیمه قرار می‌دهند به نفع بیمه‌گران است و تنوع و کیفیت محصولات را افزایش خواهد داد.

او در پایان با ابراز خرسندی از عملکرد شرکت‌های فناوری ابراز امیدواری کرد که این روند با شتاب بیشتری به جلو حرکت کند.

 

رضا باقری اصل، عضو هیئت مدیره و معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران، نیز در این نشست گفت: دولت الکترونیک مسیری را طراحی کرده که در آن صنایعی که امکان آزادسازی دارند، به انجام این کار بپردازند؛ به همین دلیل بخش‌های غیردولتی نیز باید به اطلاعات دسترسی داشته باشند. او با یادآوری این‌که بیمه مرکزی رتبه نخست دولت الکترونیکی را کسب کرده، آن را دستاوردی بسیار بزرگ دانست و گفت: با توجه به شرایط جدیدی که به زودی در فضای کسب و کار رخ خواهد داد، صنعت بیمه باید بیش از پیش خود را به آخرین امکانات دیجیتالی و نرم‌افزارهای مختلف تجهیز کند.

 

 

سید ولی‌الله فاطمی‌، از صاحب‌نظران حوزه فناوری مالی، در نخستین نشست راهبردی فناوران و صنعت بیمه با اعلام این مطلب اظهار داشت: انقلاب صنعتی چهارم در راه است و باید تمام مختصات و ویژگی‌های آن را بررسی و تبیین کنیم. او حرکت از شعبه‌محوری به مشتری‌محوری را نیاز جدی امروز کشور ما دانست و گفت: هم‌اکنون در حوزه بانکی میزان مراجعه مشتریان به خودپردازها بیش از شعبه‌هاست و پایانه‌های الکترونیکی و خریدهای اینترنتی نشانه آشکاری از حرکت بانک متناسب با نیاز مشتریان است.

فاطمی با اشاره به تغییر فضای کسب و کار از تولید محور به داده محور، گفت: سازمان‌ها ناگزیرند خود را به گونه‌ای ظرفیت‌سازی کنند تا برای یک اقتصاد دیجیتالی آماده شوند. او افزود: صنعت بیمه پس از تکمیل زیرساخت‌ها باید به نوعی اعتمادسازی دست بزند تا بازارهای قدیم و جدید یکپارچه شوند. این کارآفرین برتر، در پایان با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی خدمات‌رسانی و توسعه کسب‌وکارهای دیجیتالی، از فعالان صنعت بیمه خواست که به مقوله توسعه فناوری توجه بیشتری نشان دهند.

ابراهیم کاردگر، مدیر عامل بیمه آسیا در ادامه نشست، گفت: صنعت بیمه باید ریسک‌های بازار تولید و سرمایه را شناسایی کرده و پوشش‌های متناسبی ارائه دهد. او به تحولات جدی فضای کسب و کار در آینده اشاره کرد و افزود: صنعت بیمه برای تسریع در خدمات، افزایش کارایی و سود به فناوری گرایش یافته و اکنون در عرصه بازارسازی توقعات بالاتری از نرم‌افزارهای بیمه‌ای دارد. او با تاکید بر اهمیت فناوری‌های نوین در توسعه صنعت بیمه گفت: باید این حقیقت را بپذیریم که مرز بین دانش‌ها برداشته شده و دانش بین‌رشته‌ای، توسعه اقتصادی را به‌دنبال خواهد داشت. مدیرعامل شرکت بیمه آسیا، «کلان داده‌ها» را عامل دیگری برای توسعه صنعت بیمه ارزیابی کرد و افزود: ما باید کسانی را تربیت کنیم که اطلاعات پراکنده را به دانش تبدیل کنند زیرا داده‌های فاقد تحلیل، ارزش چندانی ندارد.

 

احمدرضا ضرابیه، مدیرعامل شرکت بیمه سامان، نیز بر این باور است که مشتریان صنعت بیمه همان‌هایی هستند که از خدمات دیجیتالی بانک‌ها و شبکه‌های ارتباطی استفاده می‌کنند؛ بنابراین همین توقعات را از صنعت بیمه نیز دارند. او تاکید کرد: صنعت بیمه باید در این مسیر قدم‌های بلندتری بردارد و نگاهی تازه به کسب و کار خود داشته باشد وگرنه از قافله اقتصاد جا می‌ماند. او کاهش سود شرکت‌های بیمه‌ای را نشانه کهنگی سیستم‌های بیمه‌ای دانست و گفت: مدل کسب و کار سنتی محکوم به نابودی است و راهی جز مجهز شدن به فناوری وجود ندارد. ضرابیه، به ضرورت تکمیل زیرساخت‌ها از سوی شرکت فناوران اطلاعات خبره اشاره کرد و گفت: ۴۰ هزار کارآفرین در صنعت بیمه داریم که باید از ایده‌های آنان حمایت کنیم. او ادامه داد: فناوری به محصولات بیمه‌ای عمق می‌دهد و عملیات بیمه‌گری را تسهیل می‌کند. مدیرعامل بیمه سامان افزود: محصول بیمه‌ای به‌طور معمول جذاب نیست بلکه یک اضطرار است و به همین دلیل باید در طراحی و عرضه آن از همه ابزارهای ممکن استفاده کنیم. او گفت: صنعت بیمه باید نیازهای خود را برای شرکت‌های نرم‌افزاری تبیین کند تا متناسب با این نیازها، محصولات نهایی خود را آماده کنند.
امید ترابی، عضو هیئت مدیره شرکت توسن، به بررسی Bancassurance پرداخت و گفت: «Bancassurance از دل نیاز بازار آمده است و سالیانی سال است که ارائه می‌شود. ما انعطاف‌پذیری لازم برای رقابت با رقبای جدید در این حوزه نداشتیم. به طور کلی به عنوان رویکرد کلان، تکنولوژی به سوی openness می‌رود و بانک‌ها و بیمه‌ها را به این سو می‌برد. صنایع به این سمت می‌روند که فرآیندها را به گونه‌ای که مد نظر سازمان است، مدیریت کنند و پلتفرم‌ها به اینجا رسیده‌اند که به Open API برسند و پردازش داخل سازمان از هرجایی که سازمان صلاح می‌داند، فراخوانی شود.» او ادامه داد: «در اکوسیستم جدید و تحولات تکنولوژی، ایجاد خلاقیت بر اساس توانمندی‌های جمعی، نوآوری باز و اقتصاد مشارکتی ضروری است. بر روی هزار VTM در صنعت بانک‌داری سرمایه‌گذاری شده است؛ چرا روی آن سرویس بیمه پرداخت نشود؟ ۱۰۰ هزار ATM و شش میلیون پوز در کشور داریم که همه آنها تکنولوژی و نرم‌افزار در کشور است و می‌توان سرویس‌های ترکیبی را روی آن ارائه داد. علاوه بر این، موبایل‌ها و تبلت‌ها وجود دارد و خیلی از شرکت‌های PSP با ارائه اپ موبایلی، از رقبای خود سبقت گرفته‌اند.»

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی نیز بر سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات صنعت بیمه تاکید کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت بیمه هزینه محسوب نمی‌شود زیرا هنوز فاصله زیادی تا سطح مطلوب داریم. سید قاسم نعمتی افزود: اگر ما در این حوزه سرمایه‌گذاری و سرعت بیشتری نداشته باشیم به طور قطع به مشکل برخواهیم خورد. مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی از سامانه سنهاب به عنوان یک ابزار نظارتی و تنظیم کننده روابط درون صنعت بیمه و نهادهای مرتبط با صنعت بیمه یاد کرد و گفت: یکی از وظایف اصلی ما در بیمه مرکزی به‌روزرسانی این سامانه است. او ادامه داد: این سامانه به توسعه بیشتر نیاز دارد و بخش بزرگی از آن مستلزم همکاری و تعامل میان بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه است. او افزود: با به‌روزرسانی سامانه سنهاب، امکان رصد آنلاین اطلاعات و آمار بیش از پیش میسر خواهد شد کما این‌که اکنون اطلاعات بیمه شخص ثالث که نیمی از پرتفو‌ی صنعت بیمه را برعهده دارد، در لحظه رصد و راستی‌آزمایی می‌شود و بعد از صحت اطلاعات و دریافت کد یکتا به مشتری ارائه می‌شود. نعمتی از ارائه کد یکتا به بیمه‌های باربری و آتش‌سوزی تا پایان نیمه نخست امسال و بیمه‌های درمان تکمیلی و بدنه تا پایان سال خبر داد و گفت: شرکت‌های فناوری باید کمک کنند تا با استفاده از ظرفیت‌های سنهاب و فناوری‌های جدید، شرایط برای شبیه‌سازی در صنعت بیمه را فراهم کنند.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

دو × 4 =